|
|||||||
| SORU-CEVAP Siz Sorun Biz Cevapliyalim... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||||
|
Sekizlik Üye
![]() Üyelik tarihi: 25.11.2009
Tecrübe Puanı: 4
![]() |
ben bağlamama eşik altı taktırmayı dusunuyorum , ne gibi değişikliklere neden olur?
bağlamamda ekolayzer yok ve eşik altıyla amfiye bağlasam ses nasıl olur ? eşik altı taktırdıktan sonra bağlamamın normal sesi değişir mi ve bağlamamın omrunu değistirir mi ? yardım eden etmeyen herkese şimdidden teşekkur ederim ![]()
|
||||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | ||||
|
Moderator
![]() Üyelik tarihi: 24.03.2010
Nereden: Eskişehir - Alanya
![]() |
serkan, eşik altı manyetik taktırman bağlamanın sesinde çok büyük bir değişiklik yapmaz. Eşik değişeceği için ufak bir değişiklik olur. abanoz kullanılırsa eşikte metalik bir ses oluşur. ama birçok türkü barda veya ekolayzerla çalanların bağlamalarında mekanik ses çıkar bu eşikten kullanıldığı için. ben sesi daha da güzelleştirdiğini düşünüyorum hatta, tabi bu göreceli bi kavram. bağlamanda sadece eşiğin altın da 2 mm lik bi delik olcak tabi onu görmiceksin. bi de teknede jak çıkışı olucak. o kadar ufak şeyler akustik sesi çokda etkilemez, hatta anlayamayız bile diye düşünüyorum.
eşik altı takıp amfiye bağladığında çok güzel bir ses alamazsın. belki sana güzel gelebilir bi ekolayzerli bağlama çalana kadar. bana öyle olmuştu çünkü :) sen şimdi taktırmak istiyosan taktır zararlı birşey değil bence. ya da yapıştırma mikrofon kullan. ilerde de bi tane dışardan ekolayzer alırsın. gayet güzel olur. Shadow markayı tavsiye ederim...
|
||||
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | ||||||
|
Onaltılık Üye
![]() Üyelik tarihi: 23.05.2009
Nereden: paris
Tecrübe Puanı: 5
![]() |
bence taktairma nedeni ise,sazin yapimi buna hazir olmaya bilir,esik altili baglamalarda ses tahtasi biraz daha kalin olur otme gibi seyler yapmasini onlemek icin!
distan mikrofon en uygunudur bence hele AKG C411,ve trtdeki sanatcilar genelde bunu kulanir,distan ekolizerden kulanabilirsin yani baglamani ilada delip desmen gerek degildir!!!
|
||||||
|
|
|
| Teşekkür edenler: | Oguzhan06 (31-05-2011) |
|
|
#4 (permalink) | ||||
|
Moderator
![]() |
Ozan abiye katılıyorum bende,ama bağlaman çok değerli değilse deldir derim çünkü Ozan abinin dediği yapıştırma mikrofon 300-400 tl arası. ama sazın çok güzel çok değerli bir saz ise mikrofon kullan tabiki.
|
||||
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | ||||
|
Sekizlik Üye
![]() |
sazım bana gore mükemmel
ama genele gore ahım şahım bi bağlama değil ![]() henuz ilk bağlamam ve bu bağlamamı kesinlikle satmıyacağım ,çürüyene kadar devam ![]() bu yuzden geleceğe yonelik sorunlar olabilir mi ve bnim ekolayzerrim olmadığından ses kotu çıkacaksa boşuna deldirmeyim diye dusunuyorum ![]() bu yaz amfi alacağım da şimdiden planlıyorum amfiden bağlamada ekolayzer olmadığından çok kotu bi ses çıkar mı yoksa bu sesi zaten ben anlamam ve gayet guzel mi olur ??bu arada çok teşekkur ederim ![]()
|
||||
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | ||||
|
Moderator
![]() |
ekolayzerlı bir bağlamada ekolayzer sayesinde ton ayarı yapabilirsin. ekolayzerin farkı bu. ama sadece eşik altı olduğunda o manyetiğin tonu neyse o olacak. bağlamanın sesine benzer bir ses olur mutlaka, ama uyguna yapıştırma mikrofonlar var 7 liraya falan amfiye bağlamak için. onlardan alsan daha güzel olur bence.
|
||||
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | ||||
|
Sekizlik Üye
![]() |
peki bu mikrofonlara ulasabileceğim bir site var mı bildiğin gumrah abicim ?
bir de bu mikrofonlar jaktan daha mı iyi ses iletir ?
|
||||
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | ||||
|
Moderator
![]() |
siteye gerek yok da memleketinde bir müzik markete git yapıştırma mikrofon veya öpücük var mı diye sor. gitarlarda da kullanılır. eğer internetten istersen illa, benim sana söylediğim şu
http://www.mydukkan.com/urunler_deta...=5131&gid=1505 ama şuda iyi gibi duruyor, ama bi araştır tabi http://www.mydukkan.com/urunler_deta...=9509&gid=2493 eşik altından daha iyi derim çünkü eşik altı için sazını delme derim. bu daha iyi. seste soruyosan denemek lazım ama eşik altı daha iyi bile olsa çok bariz anlaşılacağını sanmıyorum.
|
||||
|
|
|
| Teşekkür edenler: | mummum69 (31-05-2011) |
|
|
#9 (permalink) | |||||||||||||||||||||||||||
|
Dörtlük Üye
![]() Üyelik tarihi: 01.01.1970
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Ozan Kardesim , cok tesekkür ederim .. bu bilgilerin benim cok isime yariyacak.
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | ||||||
|
Moderator
![]() Üyelik tarihi: 13.01.2011
Tecrübe Puanı: 5
![]() ![]() |
Bende hem eşik altı hemde öpücük dedikleri cihaz var. Bildiğim kadarıyla eşik altındakilerdede öpücük kullanılıyor, en azından benim sazımda öyle :) diğer sazımda eşik altı olmadığı için öpücük kullanıyorum. ikisinin arasında fark yok, aynı sesi veriyor fakat tek fark eşik altının verdiği ses öpücükten biraz daha fazla, oda teknenin içinde olduğundan olsa gerek
|
||||||
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| actirmak, altijak, balamada, deistirir, esik, girisi, neleri |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|